Kontrola kvaliteta i preciznost rezultata


Unutrašnja politika i kontrola


Unutrašnja politika za kontrolu kvaliteta zasnovana je na međunarodnim standardima i zahtevima istovremeno isunjavajući najstrože Srpske propise. Uključuje dnevnu kontrolu na svim nivoima testova obrade kako bi se osigurala maksimalna preciznost u svakom koraku.


Edukacija i obuka


Regularna obuka specijalista Genom laboratorije na aspektima kontrole kvaliteta, tehničkih zahteva i novih dostignuća u laboratorijskoj dijagnostici.


Savremena oprema i reagensi


Genom lab je opremljena visoko kvalitetnom i sofisticiranom opremom za laboratorijsku dijagnostiku iz Amerike, Nemačke, Velike Britanije i Južne Koreje. Radimo sa testovima vodećih međunarodnih proizvođača striktno prateći pravila transportovanja i skladištenja.


IT sistem i softver


Internacionalno poznat laboratorijski informacioni sistem (LIS) je prvi koji je ikada donet u Srbiju. Adaptiran, obezbeđuje tačnost i vreme potraživanja, dostavljanja, procesovanja uzoraka kao i izdavanja rezultata. Svaki uzorak poseduje svoj barkod kako bi se izbegla i najmanja šansa zamene uzoraka ili rezultata. LIS koji se koristi u Genom laboratoriji vodi ka sve više automatizovanoj laboratorijskoj dijagnostici koja u potpunosti odbacuje mogućnost ljudske greške. Skraćuje boravak uzorka u laboratoriji dok ubrzava izdavanje rezultata.


Dupla provera rezultata


Svaki rezultat prolazi kroz dva nivoa provere, kako sa tehničke tako i sa medicinske strane,putem automatizovane mašine i medicinskog stručnjaka. U slučaju bilo kakve sumnje u kvalitet primljenog uzorka ili sprovedenog testiranja, mi smo ustanovili sistem validacije-tehnički podržan novom generacijom validacionog sistema koji je posebno dizajniran za ovakve slučajeve.


Naš tim Naše usluge